Placeholder

4 tips om een gezonde lunch voor morgen te bereiden

Met deze tips bereid je vandaag je gezonde lunch voor morgen.

1. Zorg dat je basisingrediënten in huis hebt
Wanneer je de basisingrediënten in huis hebt, wordt het makkelijker om een maaltijd voor te bereiden. Denk aan verschillende kruiden, tomatenpuree, volkoren wraps en vlees in de vriezer.

2. Kook 's avonds wat extra voor de lunch van morgen
Bereid terwijl je het diner maakt meteen een lunch voor de volgende dag. Couscoussalade is makkelijk te maken. Laat de couscous wellen, kook wat extra groenten en gril wat extra kip. Meng het met de couscous en breng het op smaak met kruiden. Je kunt natuurlijk ook een restje van het diner eten als lunch, op die manier kost het echt bijna geen extra tijd.

3. Doe je lunch alvast in een meeneembakje
Morgenochtend heb je waarschijnlijk haast, dus zet je lunch alvast klaar in de koelkast. En zet eventueel een reminder in je telefoon, zodat je je lunch niet vergeet. Er bestaan bakjes met verschillende compartimenten. Zo kun je de dressing apart meenemen en blijven alle ingrediënten toch knapperig tot morgen.

4. Begin klein
Wil niet meteen te veel. Het zou heel handig zijn als je vandaag al je lunches voor de hele week zou voorbereiden. Dat kan, maar de kans is groot dat jet het niet langer dan een week volhoudt. Oefening baart kunst: begin vandaag met het voorbereiden van een lunch voor één of twee dagen, zodra je dat onder de knie hebt, is het een stuk makkelijker om nog meer in één keer te bereiden.

Lees ook
> 8 tips om een gezondere maaltijd te bereiden
> Tips voor een gezonde lunch die precies groot genoeg is
> Een lunch zonder brood

Beeld: Shutterstock