Placeholder

8 tips om een gezondere maaltijd te bereiden

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

1. Zet genoeg groenten op je boodschappenlijstje
Kies voor verse groenten, maar houd ook wat doosjes diepvriesgroenten op voorraad als je de mogelijkheid hebt. Wanneer je genoeg groenten in huis hebt, heb je altijd een gezonde basis voor een wokgerecht, een pastasaus of een soep.

2. Eet groenten bij iedere maaltijd
Groenten zijn niet alleen voor bij het diner. Drink 's ochtends een smoothie met een handje spinazie erdoor, of kies voor een ander ontbijt met groente, en maak voor tussen de middag een goedgevulde lunchsalade.

3. Overal wat blaadjes groen bij
Een paar blaadjes sla maken iedere maaltijd gezonder, of het nu een broodje, een pizza of pasta is.

4. Geen dubbel brood
Stop jij het beleg altijd tussen twee broodjes? Haal het bovenste brood eraf en beleg beide helften rijkelijk.

5. Gebruik Griekse yoghurt
Griekse yoghurt is een goede en gezondere vervanger van crème fraîche. Meer gerechten waarvoor je Griekse yoghurt kunt gebruiken.

6. Meet je porties af
Van gezonde gerechten kun je niet onbeperkt eten. Als je iedere avond een maaltijd wegwerkt die eigenlijk voor twee personen bedoeld is, is dat niet erg gezond. Weeg je ingrediënten daarom af en vries extra porties desnoods in, zodat je op een later moment een snelle gezonde maaltijd kunt bereiden.

7. Gebruik kruiden
Kruiden voegen smaak toe aan je gerecht en hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Ook mooi meegenomen: een smaakvol gerecht zorgt ervoor dat je sneller verzadigd bent.

8. Maak noodles van courgette
Of wat dacht je van bloemkoolrijst?

Beeld: Shutterstock