BeBio’s recept voor pepernoten
20 november 2015
Met dit regenachtige weer en de Sint die in het land is, krijg je toch gelijk zin in pepernoten? BeBio deelt een recept voor pepernoten.
Dit is een gastblog van Willemijn en Liselotte van BeBio.nl.
Maar hoe fijn zou het zijn als je pepernoten kan eten zonder achteraf dat schuldgevoel dat je een halve zak hebt weggewerkt? Daarom delen wij een pepernotenrecept zonder suiker. Ook voor de veganisten is het heel geschikt. Ga snel de keuken in, want ze zijn heel gemakkelijk te maken.
Ingrediënten suikervrije pepernoten
• 20 gram amandelmeel
• 150 gram boekweitmeel
• 60 gram kokosnootolie
• 50 gram kokosbloesemsuiker
• 5 eetlepels amandelmelk
• snufje kaneel
• 2 eetlepels speculaaskruiden
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 170 graden en leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
2. Meng alle droge ingrediënten en de kokosolie in een beslagkom door elkaar met een spatel en als laatste voeg je de amandelmelk toe. Wanneer het beslag te droog blijft kan je nog een beetje amandelmelk toevoegen tot het beslag goed genoeg is om er balletjes van te kneden.
3. Nu kan je aan de slag gaan om heel veel balletjes te maken van het deeg.
4. Zet de bakplaat nu 20 minuten in de oven en laat ze daarna goed afkoelen om een krokante noot te krijgen.
5. Nu vooral genieten!
Tip: Leg de kruidnoten niet te dicht tegen elkaar aan op de bakplaat.
Lees ook: Kun je pepernotendeeg invriezen?
Beeld: Shutterstock