Placeholder

6 tips om gezond te lunchen op je werk

In het dossier van Santé’s septembernummer lees je hoe je een gezonde werkplek voor jezelf creëert. Een gezonde lunch maakt je werkdag compleet.

1. Kook wat extra
Een makkelijke lunch is je avondeten van gisteren. Kook bijvoorbeeld wat extra rijst en groenten en doe die meteen in een bakje zodat je het kunt meenemen naar je werk.

Lees ook: 4 tips om een gezonde lunch voor morgen te bereiden

2. Gebruik je vriezer
Je hebt ’s ochtends vaak geen tijd om een lekkere lunch te maken. Gelukkig staat er nog een zelfgemaakte courgettesoep in de vriezer. Gooi restjes daarom nooit weg, maar vries ze in.

3. Luister naar je lichaam
Een gezonde lunch staat zeker niet gelijk aan een kleine lunch. Integendeel, zorg dat je genoeg eet. Neem eventueel wat extra salade of een soep bij je lunch, om te voorkomen dat je 's middags gaat snacken. Luister ook naar je lichaam wanneer je vol zit. Zet het restje van je lunch in de koelkast, misschien heb je later op de dag nog trek.

4. Voeg groenten toe
Groenten zijn niet alleen voor het avondeten. Probeer aan iedere maaltijd wat groenten toe te voegen.

5. Vergeet je lunch niet
Leg je auto- of fietssleutels ’s avonds op je lunchbakje in de koelkast om te voorkomen dat je je lekkere en gezonde lunch vergeet.

6. Ga tijdens de lunchpauze weg achter je bureau
Eet je zelf meegenomen lunch in de kantine, of beter nog: ga lekker naar buiten voor een ommetje.

Lees ook
> Een gezonde lunch in een paar minuten
> Een lunch zonder brood
> Slim calorieën besparen

Beeld: Shutterstock