Flowtrail Wurzenbord Bettmeralp Aletsch Arena

Waarom een (actieve) vakantie in de herfst een goed idee is 

De herfst is het perfecte seizoen voor een korte vakantie. De natuur is qua kleur op haar mooist, de temperaturen aangenaam. Maar waar ga je naartoe?

In samenwerking met Zwitserland Toerisme

Vooral heel veel naar buiten! Want door lekker te bewegen in de natuur voel je je meteen een stuk energieker. En die extra energie is precies wat je nodig hebt als de dagen straks echt korter en kouder worden. 

Op naar Wallis

Een mooie bestemming waar je volop in de buitenlucht kunt – en ook vooral wilt zijn, is Wallis in Zwitserland. Deze regio heeft alle ingrediënten om lekker fit te blijven. Alleen de frisse berglucht is al een weldaad voor lichaam en geest. Adem in, adem uit. Tussen al die bergen kom je instant tot rust. En ondertussen is het volop genieten van de natuur met al haar bonte herfstkleuren.

Actief en ontspannen

Sportief bezig zijn kan ook heel goed in Wallis. Sterker nog: de mogelijkheden zijn eindeloos. Je vindt er talloze wandel- en mountainbikeroutes voor zowel beginners als gevorderden. Mag het een tikkeltje extremer? Beklim dan onder begeleiding van een gids een gletsjer of steek een kloof over. Na al die inspanning is het heerlijk bijkomen en relaxen in een fijne accommodatie. En die zijn er genoeg. Van hotels met spa en bed & breakfasts tot een idyllische alpenhut in de bergen. 

4 leuke activiteiten en tours

Altijd fijn een lijstje met highlights. Dus hierbij een aantal actieve tips voor een vakantie in Wallis: 

1. Flowtrail Wurzenbord

Lekker rondje MTB’en? Genoeg opties, maar net nieuw is de Wurzenbord flow trail op de Bettmeralp in de Aletsch Arena. Een uitdagend parcours van drie kilometer met een hoogteverschil van iets minder dan 260 meter door berg en bos. De stoeltjeslift Wurzenbord brengt je naar de start. Dit parcours is zowel voor beginners als gevorderden een bijzondere ervaring. 

Flowtrail Wurzenbord Bettmeralp Aletsch Arena
Flowtrail Wurzenbord in Aletsch Arena / Pascal Gertschen

2. Torrent Trail

Nog zo’n mooie route is de Torrent Trail, hoog boven het Rhônedal. Over prachtige paden ontdek je de verborgen charmes van de Alpen en kom je langs de meest idyllische bergdorpjes. Neem de kabelbaan van Leukerbad naar Rinderhütte, het startpunt van deze single track. Je hebt er direct een prachtig uitzicht over het Rhônedal en de omliggende 4.000 meter hoge bergtoppen. 

Torrenttrail
Torrenttrail in Leukerbad / MyLeukerbad AG

3. Allalinhorn

Een berg beklimmen? Ook dan zit je in Wallis helemaal goed. Je vindt er meerdere bergtoppen van meer dan vierduizend meter hoog. Een daarvan is de Allalinhorn ten zuidwesten van Saas Fee. Via het bergstation Mittelallalin ben je nog maar 580 meter verwijderd van de top (4027 meter boven zeeniveau). Met een berggids, mooi weer, een goede conditie en voorbereiding kun je deze berg vrij ‘makkelijk’ beklimmen. Wordt dit jouw eerste vierduizender? 

Allalinhorn
Allalinhorn / valais.ch

4. Gorge Alpine

Echt een one in a lifetime experience is Gorge Alpin in Saas Fee. Onder begeleiding van een berggids (verplicht) klim je door de ruige Fee-kloof die van Saas Fee naar Saas Grund leidt. Tijdens dit rotsenparcours kom je langs watervallen, over hangbruggen, ladders en staalkabels. Eigenlijk is het een soort rotsenparcours. Het hoogtepunt van het oversteken van deze kloof is een snelle zipline. Een beetje lef moet je dus wel hebben. Je kunt deze tour ook ’s avonds doen en afsluiten met een raclette of fondue. 

Gorge Alpine
Gorge Alpine / Saastal Tourismus AG/Puzzle Media

Meer tours en tips?

Gaat je berghart al sneller kloppen van al deze fiets- en wandelroutes? Nog veel meer activiteiten en informatie vind je op de website van Wallis.

Credits hoofdbeeld: Flowtrail Wurzenbord in Aletsch Arena / Pascal Gertschen