Keelpijn? Chocola doet wonderen
17 januari 2023
Schuif je thee met citroen en honing maar aan de kant. Er zou een beter ingrediënt zijn om je keelpijn te verzachten.
Professor Alyn Morice van de Hull University heeft zichzelf benoemd tot kuch-expert. Hij beweert dat cacao een beter ingrediënt is om je keel te verzachten dan thee. Beter dan de ingrediënten die er bekend om staan, zoals honing en citroen.
Lees ook: ‘Last van keelpijn? Deze thee doet wonderen‘
Keelpijn tips: cacao bij keelpijn
Uit een onderzoek bleek dat een medicijn dat cacao bevat sneller voor verbetering zorgt dan een medicijn dat dat niet bevat. Uit een eerder onderzoek bleek dat het stofje theobromine ook effectief is om een hoest te verminderen. Heel toevallig is die stof ook te vinden in cacao.
Waarom is cacao effectief bij keelpijn?
Wanneer je zenuwuiteinden geprikkeld worden, moet je hoesten. Cacao is dik en plakkerig en at zorgt voor een laagje in de keel dat de zenuwuiteinden beschermt. Daardoor hoef je minder te hoesten. Precies zoals honing ook werkt, maar volgens Alyn Morice doet cacao dat zelfs beter.
Chocolademelk drinken heeft geen effect, dus wat dat betreft blijft thee met honing een goede optie. Maar: ‘sucking on a piece of chocolate might provide some relief’.
Bron: Metro.co.uk, beeld GettyImages
Favoriet van de redactie
BK Bourgogne braadpan