Win: ‘Leuke recepten – het kookboek’ van Sandra Waterschoot
7 september 2020
Sandra Waterschoot van Leukerecepten.nl wil met haar blog anderen inspireren zelfverzekerder te worden in de keuken. Nu is ook haar boek Leuke recepten – het kookboek verschenen. Wij mogen 3 exemplaren weggeven én mogen alvast een aantal recepten met je delen!
Foodblogger Sandra Waterschoot-Koopmans werkte als dtp’er en grafisch vormgever toen ze in 2011 met haar man Eric Leukerecepten.nl lanceerde. Inmiddels werkt Sandra fulltime als foodblogger en is het eerste kookboek een feit: Leuke recepten – het kookboek.
Win Leuke recepten – het kookboek
Wil je kans maken op het boek? Vul onderaan dit artikel het winformulier in. Doe dat voor 9 oktober 2020 en wie weet ben jij een van de gelukkigen!
Recepten
Om je alvast lekker te maken, zijn hier een paar recepten uit het boek!
Leuke recepten – het kookboek, Sandra & Eric Waterschoot, € 20,99 (Nieuw Amsterdam)
Recept: zoete-aardappelnacho’s
Vegetarisch hapje, voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten | oventijd 15 minuten
Ingrediënten: 4 middelgrote zoete aardappels • 2 el zonnebloemolie • 1 paprika • 1 rode ui • 5 el mais, uit blik • 100 g kidneybonen • 1 bosui • 125 ml zure room • handje geraspte kaas • guacamole, om erbij te serveren • koriander of peterselie, om te garneren.
Extra nodig: mandoline of kaasschaaf
Bereiding: verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de (ongeschilde, maar gewassen) zoete aardappels met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes. Leg ze op een ovenrooster en besmeer ze met een dun laagje olie. Bak 10 minuten. Misschien moet je dit 2 of 3 keer herhalen omdat de plakjes niet allemaal tegelijk op het rooster passen. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en snipper de rode ui. Laat de mais en bonen goed uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes. Laat de plakjes zoete aardappel een paar minuten afkoelen. Verwarm de oven naar 220°C of zet de grill aan. Doe de plakjes zoete aardappel in een ovenschaal. Bestrooi met de paprika, rode ui, bonen, mais en bosui. Schep er hoopjes zure room op en bestrooi vervolgens met kaas. Gratineer 5 minuten in de oven. Serveer de zoete-aardappelnacho’s met guacamole en garneer eventueel met koriander of peterselie.
Recept: gadogado-burger
Hoofdgerecht, voor 3 stuks
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten: 4 eieren • ½ komkommer • 4 vegaburgers • 4 hamburgerbroodjes • 100 g wortel, julienne • 100 g taugé • 8 el pindasaus of satésaus • gebakken uitjes, om te garneren
Bereiding: kook de eieren in zo’n 8 minuten hard. Snijd de komkommer en eieren in plakjes. Bak de vegaburgers in een pan in een beetje boter. Snijd de broodjes open (rooster ze eventueel kort). Beleg de broodjes met de plakjes komkommer, een handje wortel, de burger, plakjes ei, wat taugé en als laatste de pindasaus. Bestrooi met wat gebakken uitjes.
Beeld: Eric Waterschoot
Win Leuke recepten - het kookboek
Vul het formulier in. De velden met een * zijn verplicht.