Redacteur Maike eet een week zonder suiker: ‘Béétje saai’
1 juni 2021
De Santé-redactie doet mee aan de Nationale Suiker Challenge: een week eten en drinken zonder toegevoegde suikers. Zo gaat het nu.
Suikervrij ontbijt
“Mijn dag begint altijd met een bakje yoghurt met granola en fruit. Ik maak dan wel mijn eigen granola (#fitgirl!), maar daar gaan al snel een paar eetlepels honing in, dus zo gezond is het nu ook weer niet. Ook de yoghurt die ik graag eet – de ‘nature’ van Alpro – valt af, want daar zit suiker in. De suikervrije variant vind ik te zuur. Ik besluit daarom te kiezen voor een bakje warme havermout met (suikervrije!) havermelk, kaneel en appel. Normaal gaat ook daar een theelepeltje honing in, maar die laat ik nu achterwege. Béétje saai – en ook niet echt fotogeniek – maar het is prima.
Koekjes laten staan
“Ook de rest van de dag lukt het me om de suikers te laten staan. Ik eet pas laat, dus ik heb ’s avonds geen zin in een koekje. Winst! Ik ben benieuwd of het me de rest van de week ook lukt om de koekjes te laten staan.”
Benieuwd hoe het bij chef-redactie Annalot gaat? Lees haar blog.
Lees ook: Minderen met suiker: 7 vragen en antwoorden
Foto: Getty Images