Wakamewraps

Recept voor wakamewraps met gerookte tofoe, savooiekool en bietenhummus

Als je iets lekkers op tafel wilt toveren denk je niet meteen aan zeewier. Of toch wel? Het boek Koken met zeewier van Anne Fleur Sanders is een eyeopener! Zeewier is rijk van smaak en extreem gezond. Alle reden om deze zomer deze smakelijke recepten te proberen! Deze 2 recepten komen uit Proef de zee – Koken met zeewier, Ruim 50 gezonde gerechten met de zilte smaak van de zee.

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 40 g gedroogde wakame
  • wat bladeren savooiekool
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 4 volkoren- of groentetortilla’s
  • bietenhummus
  • bakje hüttenkäse
  • wat stukken gegaarde pompoen of zoete aardappel
  • gerookte tofoe
  • wat ingelegde zoetzure sperziebonen*
  • geroosterde pijnboompitten

Bereiding 

  • Laat de wakame 5-10 min. wellen in koud water. Giet af en dep droog.
  • Snijd of scheur de gewassen koolbladeren in stukken en masseer ze samen met de wakame in met sinaasappelsap en evt. sinaasappelrasp. Het maakt de kool­bladeren soepel en geeft ze een frisse smaak.
  • Besmeer de tortilla’s met hummus en daarop een strook hüttenkäse. Leg de overige ingrediënten erop en rol goed strak op. Snijd in mooie plakken.

Ingelegde zoetzure sperziebonen met kombu en tijm

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g sperziebonen
  • 1 strook (ca. 5 g) kombu
  • 175 ml wittewijnazijn
  • 150 ml water
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
  • 2 el suiker
  • 1 tl zout
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl mosterdzaad
  • snufje chilivlokken

Bereiding 

  • Snijd de uiteinden van de sperziebonen en was ze goed. Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin 5 min. de bonen. Giet af en koel direct met koud water.
  • Knip de kombu in stukjes van ongeveer 1 cm breed en laat 5 min. weken in koud water. Breng de azijn, water, knoflook, suiker en zout aan de kook.
  • Zet een grote, schone jampot klaar en doe er de sperziebonen in samen met de afgegoten kombu, takjes tijm, venkel- en mosterdzaad en een snufje chilivlokken. Schenk de hete azijn voorzichtig op de bonen in de pot zodat deze volledig onderstaan.
  • Sluit af met deksel, zwenk een paar keer heen en weer zodat alle ingrediënten zich goed verspreiden en laat afkoelen. Minstens drie weken houdbaar in de koelkast. Na een dag of drie worden de bonen steeds lekkerder.

Wil je graag het boek Koken met zeewier lezen? Klik dan voor meer informatie op onderstaande button.

RECEPT & BEELD Anne Fleur Sanders

Anne Fleur Sanders, € 19,99, Uitgeverij Terra