Gezond eten lastig voor Nederlander Ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking vindt het moeilijk om een gezond voedingspatroon te handhaven. Tijdens de boodschappen kiezen ze sneller voor lekker dan voor gezond. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Stichting Ik Kies Bewust.
Q-koorts update De ‘vlekkenkaart’ Q-koorts is uitgelekt. Op deze kaart is te zien waar de Q-koorts zich momenteel concentreert.
Zuivere koffie Niks koffiedik kijken, de wetenschap bewijst het: koffiedrinken heeft ook gezonde effecten. Santé scheidt feiten van fabels.
Duurzaam koken met sterrenkoks Inspiratie opdoen voor (h)eerlijke kerstgerechten? Op FairFlavours.org zijn laten zestien sterrenkoks zien hoe je met duurzame ingrediënten een voortreffelijk maal op tafel zet.
Volkorenbrood gaat diabetes tegen Wie regelmatig volkorenproducten eet, loopt minder kans op diabetes type 2, doordat het de aanmaak van insuline stimuleert. Zo blijkt uit onderzoek van voedingsdeskundige Marion Priebe.
Twijfels over nut ijzertoevoeging Expert twijfelt over het nut van ijzertoevoeging aan bijvoorbeeld ontbijtgranen.
Een snufje minder… zout Helemaal zoutloos eten is niet lekker, niet haalbaar en bovendien niet nodig. Maar omdat we doorgaans te veel zout binnenkrijgen, is het beter wat te minderen. En dat is gemakkelijker dan je denkt.
Mexicaanse griep op zijn retour Het aantal mensen die kampen met de Mexicaanse griep neemt al twee weken af. Dit blijkt uit cijfers van het NIVEL.
Samen! Koken voor een groep Samen! Koken voor een groep is een kookboek speciaal voor begeleiders in de zorg. Het staat vol met tips voor gezonde en gevarieerde maaltijden.
Weerstand uit een potje Mensen willen op eigen initiatief aan hun weerstand werken met weerstandpreparaten.
Nieuwe sterilisatiemethode voor vrouwen Het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis wil de nieuwe sterilisatiemethode Essure als standaard instellen.