Zo voorkom je ‘overeten’
17 augustus 2020
Eigenlijk zit je vol, maar toch schep je nog een keer op, want het is zo zonde om weg te gooien, omdat je het bijvoorbeeld niet kunt invriezen. Maar eigenlijk ben je aan het overeten en dat wil je liever voorkomen…
Overeten zorgt ervoor dat je onbewust toch wat in gewicht kan aankomen. Meer dan je eigenlijk wilt. Dus hier wat tips om dat te voorkomen:
- Bedenk voor de hele week wat je gaat eten. Zo beland je niet in de situatie dat je hongerig bent en voor de makkelijke weg kiest: een pizza of een zak chips.
- Weet wat en hoeveel je eet. Fanatiek calorieën tellen hoeft niet: houd in de gaten wat je ongeveer naar binnen werkt.
- Drink veel water of thee. Honger of trek kun je weleens verwarren met dorst.
- De vriezer is je beste vriend. Kook grotere porties, vries de helft in en je hebt altijd een gezonde maaltijd in huis.
- Doe boodschappen met een volle maag. De kans is dan kleiner dat je koekjes, snoep en andere ongezonde dingen hamstert.
- Houd je aan je schema. Eet op een thuiswerkdag hetzelfde als op een normale (werk)dag.
Je eet dan niet de hele dag door. - Ontbijt eens met bonen. Wedden dat je dankzij de vezels superlang een vol gevoel houdt?
- Vul je koelkast met gewassen en gesneden groenten als wortels, komkommer, paprika en tomaat. Snackzin? Dan pak je eenvoudig een gezonde bite.
- Toch zin in zoet of hartig? Maak zelf ijsjes van gepureerd fruit en leg een voorraadje in de vriezer. Of bak een bananenbrood, een wortelcake of groentemuffins.
Bron: Santé juni 2020, tekst: Loes van de Mosselaar