Waarom is mijn kipflet in de vriezer wit uitgeslagen?
11 juli 2017
Rauwe kip blijft in de vriezer ongeveer negen maanden goed. Soms kan de kip in de vriezer eerder witte plekjes krijgen of wit uitslaan. Kun je de kip dan nog eten?
De witte plekjes op kip zijn vriesbrand. De structuur van het vlees is dan aangetast door het verdampen van ijskristallen aan het oppervlak van bevroren voedsel. In het geval van kip slaat het vlees wit uit.
Je kunt kipfilet met vriesbrand gewoon eten, maar aangezien het vlees aangetast is, is de smaak niet meer optimaal en kan het vlees droog zijn. Je kunt de witte stukken het best verwijderen.
Lees ook: 10 producten die je gewoon kunt invriezen
Recepten met kip
- Recept voor kipfiletreepjes met krieltjes, sperziebonen en bospaddenstoelenpesto
- Voorjaarsnage met kip en pesto
- Gevulde kipfilet met kaas en cherrytomaatjes op een bedje van savooikool
Beeld: Shutterstock