10 ingrediënten die niet in je smoothie mogen ontbreken
11 mei 2020
Smoothies zijn enorm healthy. Met de goede ingrediënten zitten ze vol vitamines, vezels en mineralen die je energie geven en de honger stillen. Maar welke ingrediënten zijn nou waar goed voor?
Pindakaas
Een eetlepel pindakaas geeft je een lange tijd een vol gevoel en maakt je smoothie lekker smeuïg. Door de onverzadigde vetten in pindakaas zitten verlaagt daarbij ook je cholesterol!
Lees ook: ‘3x vitaminebom: recepten voor groene smoothies‘
Spinazie of boerenkool
Deze bladeren zitten vol met magnesium, ijzer en eiwitten. Een handje vol houdt je haar, huid en botten gezond en is goed voor je bloeddruk.
Rauwe cacao
Cacaopoeder is niet alleen lekker, maar beschermt ook je zenuwen en verkleint de kans op hartziekte.
Avocado
Een avocado bevat veel gezonde vetten, vitamine C, vezels en vitamine E. Net zoals bij pindakaas zorgt ook de avocado voor een langer verzadigd gevoel.
Citroen
Citroen in je smoothie versterkt je immuunsysteem, maakt je lichaam vrij van afvalstoffen en repareert de huid.
Chiazaden
Chiazaden maken je smoothie dik en voegen een bom van eiwitten toe. Ook zorgt het voor een betere doorloop van de stoelgang.
Amandelmelk
Ongezoete amandelmelk is een van de gezondste versies van melk. Het bevat vezels, zink, ijzer en calcium die gezond zijn voor je botten en spieren.
Pompoen
Een pompoen zal een zoete wending geven aan je smoothie. Een pompoen bevat weinig calorieën en is goed voor de spijsvertering. De oranje pompoen zit vol met bètacaroteen wat je lichaam omzet naar vitamine A. Kook de pompoen voordat je het in de blender doet, zo is hij beter te blenden!
Kokos
Kokosmelk, kokoswater of kokosolie door je smoothie zorgen voor een goede opname van de voedingstoffen van groente en fruit.
Bevroren bessen
Van fruit wordt je smoothie niet alleen lekker zoet, maar in bessen zitten ook antioxidanten die schadelijke stoffen afbreken. Daarbij zorgt bevroren fruit ook voor een lekkere koele smoothie!
Bron: Santé Tekst: Loes van de Mosselaar