Zo wordt je zoete aardappelfriet krokant
4 juni 2024
Het is best een uitdaging om zoete aardappelfriet knapperig en krokant te bakken in de oven. Maar zo lukt het je…
We moeten bekennen, het blijft een beetje een kansspel of je zoete aardappelfriet krokant wordt of niet. Beproef je geluk met deze tips.
1. Zorg dat de frieten droog zijn
Heb je de zoete aardappels afgespoeld of laten weken? Zorg dat je ze heel goed droogmaakt.
Lees ook: recept voor gevulde zoete aardappel
2. Rol de aardappelfriet door de maïzena
Een laagje maïzena of polenta zorgt ervoor dat de friet knapperiger wordt.
3. Verwarm de oven voor
Een simpele handeling, maar het scheelt wel. Zo wordt je zoete aardappel nog knapperiger. Of gebruik een airfryer.
4. Zorg dat de frietjes niet tegen elkaar aan liggen
Spreid de zoete aardappelfriet uit op de bakplaat, zodat ze niet tegen elkaar aan liggen.
5. Keer de frietjes regelmatig
Keer de zoete aardappelfrieten het liefst twee keer tijdens het bakken. En lees hier wat een gezonde portie friet is.
Lees ook: Fleur stopte met suiker
Tip van de redactie
Eten met Nick van YouTube-fenomeen Nick Toet staat vol makkelijke recepten en tips en tricks waarmee zelfs jij kunt leren koken. Van de meest fluffy American pancakes tot superturboshoarma en van een Broodje Beschuitstuitah en Boeuf Bourguignon tot aan Haagse worstenbroodjes. Voor meer informatie klik op onderstaande button.