Zo maak je zelf ketchup
25 augustus 2016
Ketchup uit de supermarkt bevat vaak suiker. Een gezond alternatief is zelf ketchup maken.
Aan de slag
Verwarm 1,5 kg rijpe tomaten met twee rode gesnipperde uien, 1 el olijfolie, 3 el balsamico-azijn, peper en zout in de oven op 200 graden. Rooster alles 30 minuten en doe het daarna in een steelpan.
Voeg een halve theelepel kaneel en een mespuntje cayennepeper toe. Pureer met de staafmixer glad en dik daarna de saus in op een laag vuur.
Als hij niet gezond eet…
Dit recept komt uit het artikel 'Als jouw healthy lifestyle tussen jullie in komt te staan' uit het septembernummer van Santé. Een gezonde levensstijl hoeft niet lastig te zijn als je partner niet zo gezond leeft. Je kunt gerust een burger eten (recept vind je op pagina 41 in Santé) met een klodder zelfgemaakt ketchup. Jij blij, hij blij.
Beeld: Shutterstock