Ijsjes Maken

Zelf ijsjes maken van fruit

Lekker en supersimpel: zelf ijsjes tevoorschijn toveren. Je hebt eigenlijk maar drie ingrediënten nodig: een scheutje water, een banaan en aardbeien. Yum!

Er is niets mis met een wandeling naar de lokale ijssalon voor twee bolletjes in zomerse smaken. Maar net zo leuk én een toffe activiteit om met kinderen of bezoek te ondernemen op een zomerdag is natuurlijk zelf ijsjes maken. Fruitijsjes, wel te verstaan.

Dit heb je nodig om ijsjes te maken:

  • 1 banaan
  • 170 gram aardbeien
  • scheutje kraanwater
  • blender, 5 ijsvormpjes, 5 ijsstokjes

Zo maak je het:

Snij de banaan en de aardbeien in kleine stukjes. Stop de stukjes aardbei in de blender en blend tot het één glad geheel is. Schenk het daarna in een maatbeker of kom. Herhaal dit met de banaan, hier voeg je wel een scheutje water toe om het geheel wat gladder te krijgen. Nu vul je 3 van de ijsvormen met de geblenderde aardbei. En 2 van de vormpjes met banaan. Plaats alle vormpjes – met een ijsstokje erin – in de vriezer. Niet te lang: een klein half uur. Na die tijd haal je de vormpjes uit de vriezer en schenk je wat van de aardbei in de vormpjes met banaan. En andersom. Een prachtig kleurenspel! Vervolgens plaats je alle vormpjes nog eens 8 uur lang in de vriezer.

Ijsjes Maken (2)

Hoe lang kun je ijsjes in de vriezer bewaren?

Maak je zelf ijsjes? Dan kun je ze natuurlijk niet meteen eten. Na ongeveer vier uurtjes zijn ze goed bevroren en kun je ervan smullen. Maak je een voorraad ijs? Dan blijven ze ongeveer 3 maanden goed in de vriezer. Haal ze uit de vorm en bewaar ze bijvoorbeeld in een afgesloten bakje of diepvrieszakje.

Tip van de redactie:

In Nootje nemen Pascalle Bonier en Mathijs Kok je mee in de wereld van noten met 70 gezonde en verrassende recepten. Van amandelpasta tot hazelnootparfait, ontdek de veelzijdigheid van noten voor elk moment van de dag. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

BRON SANTÉ, ALBERT HEIJN

Gerelateerde artikelen