Winterrecept: salade van linzen en geroosterde zoete aardappel
6 december 2023
Wist je dat je in elk nummer van Santé een fantastisch en gezond weekmenu vindt? Vandaag geven we je alvast een van onze favoriete recepten! Een heerlijk winters recept. Een salade van linzen en zoete aardappel.
Dit heerlijke recept van winterse groentes, met gezonde linzen en zalige zoete aardappel is een van onze favoriete salades.
LINZENSALADE MET GEROOSTERDE ZOETE AARDAPPEL
VOOR 2 PERSONEN
INGREDIËNTEN 2 grote zoete aardappels •
1 tl oregano • 1 takje tijm
• blik linzen (uitgelekt 265 g) • blikje doperwtjes (160 g) • 1 granaatappel
• verse munt naar smaak • 3 el tahin • 1⁄2 el agave- siroop • sap van 1⁄2 limoen • rucola (2 handen) • sesamzaad
Lees ook: drie gezonde lunchrecepten
BEREIDING Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de zoete aardappels schoon in de schil en snijd ze in plakjes. • Leg ze op bakpapier op de bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en de oregano en tijm. Bak 35 minuten in de oven. • Spoel de linzen en erwtjes af in een vergiet. • Klop de pitjes uit de granaatappel. Dat doe je door de vrucht te halveren en met de bolle kant van een lepel op de schil te kloppen. • Snijd de munt in fijne reepjes. • Maak de dressing door de tahin te mengen met wat water, de agavesiroop en het limoensap. • Doe de rucola in een schaal. Verdeel hier- over de linzen, erwtjes en gebakken zoete aardappel. • Garneer met fijngesneden munt, de granaatappelpitjes, dressing en het sesamzaad.
Lees ook: broccolisoep voor koude dagen
Tip van de redactie
Verken de wereld van eenvoud met Yotam Ottolenghi’s nieuwe kookboek SIMPEL! Meer dan 130 onweerstaanbare en snel te bereiden gerechten sieren de pagina’s, zonder in te boeten op smaak of verrassing. Laat je betoveren door kleurrijke foto’s en ontdek recepten die zowel oogstrelend als verleidelijk zijn. Voor meer informatie klik op onderstaande button.
SIMPEL
TEKST LOES VAN DE MOSSELAAR
beeld GETTYIMAGES
6 DECEMBER 2023