Waarom je beter pindakaas dan chocopasta kunt eten
4 september 2020
Misschien denk je: chocopasta is gezonder, want daarin zitten hazelnoten en noten zijn gezond. Toch is het even wat ingewikkelder dan je denkt.
In chocopasta zit namelijk heel veel suiker én verzadigd vet. Reden genoeg volgens Het Voedingscentrum om het niet in de schijf van vijf op te nemen.
Lees ook: ‘Zo maak je je eigen pindakaas‘
100% pindakaas
Nu is het ook weer niet zo dat pindakaas vanzelfsprekend beter is dan chocopasta. Alleen 100% pindakaas, dus pindakaas waar geen zout of suiker aan is toegevoegd, staat in de schijf van vijf. Zo zijn ongezouten noten en pinda’s in de vorm van 100% pindakaas of 100% notenpasta goed voor je hart en bloedvaten.
Chocopasta en het milieu
Chocopasta heeft nog een nadeel ten opzichte van pindakaas. Zo zit er in chocopasta cacao en palmolie. De teelt van palmolie is een aanslag op de natuur. Ook zijn er meer stappen nodig om het te maken dan pindakaas en dat kost veel meer energie.