Vegan Cookie Dough 2100x1440 (1)

Vegan cookie dough

Wil jij punten scoren bij je vrienden en familie? Dan raad Lenna Omrani van The Every Day Vegan je dit verrassende dessert aan. Het deeg is op basis van kikkererwten en dus helemaal glutenvrij. Geloof maar, je proeft het niet!

Dit recept is voor 4 tot 8 porties, glutenvrij en sojavrij

Bereidingstijd

10 minuten 

Tools 

Keukenmachine 

Ingrediënten 

350 g kikkererwten uit blik, uitgelekt gewicht 

4 el amandelpasta (of pindakaas) 

3 el havermout 

4 el agavesiroop 

½ theelepel vanille-extract 

mespuntje zout 

50 g pure chocolade (70% vaste cacaobestanddelen), fijngehakt

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten goed uitlekken en spoel ze vervolgens af. 
  2. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en voeg de amandelpasta, havermout, agavesiroop, het vanille-extract en zout toe. Mix tot een dik en romig mengsel. Voeg eventueel een scheutje plantaardige melk of meer notenpasta toe als het mengsel te dik is. 
  3. Roer de gehakte chocolade door het kikkererwtenmengsel. Doe de cookie dough in een kom. 
  4. Serveer de cookie dough meteen of zet hem nog even in de koelkast.

Vervangtip

Vervang de agavesiroop door 2 of 3 zachte medjoul dadels. Zorg dat de dadels zacht en/of geweekt zijn voor je ze in de keukenmachine doet.

Inspiratie nodig voor gezond tussendoortje en vegan eten? Every Day Vegan van Lenna Omrani (Kosmos Uitgevers, ISBN: 9789021581309).

Lennaomranikosmos
Bestel hier

Tip van de redactie

Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES