Recept voor sesamtonijn met rosé-piripiri dressing en salsa
5 augustus 2016
Een zomerse avond in de tuin met vrienden; daar horen heerlijke vistapas bij.
Ingrediënten
Hapje voor 6 personen
Bereidingstijd 30 minuten
- 1-2 rode pepers
- sap van 1 citroen
- 50 ml rosé
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 teen knoflook
- 50 ml olijfolie extra vierge
- 4 tonijnbiefstukken (kamertemperatuur)
- 2 el olijfolie
- 4 el zwart sesamzaad
Voor de salsa
- 1 blik kikkererwten (400 g)
- 400 g cherrytomaten (gemengd van kleur)
- 2 avocado’s
- 2 kleine rijpe mango’s
- 1 handvol gemengde jonge bladsla
- Extra nodig: keukenmachine
Aan de slag
Hak de peper heel fijn. Pel en snipper de knoflook. Meng in de keukenmachine kort de pepertjes met de knoflook, het citroensap, de rosé en het paprikapoeder. Voeg terwijl de machine draait de olie toe tot een mooie emulsie ontstaat.
Verhit een grillpan. Kwast de tonijn rondom in met olijfolie. Bestrooi de vis met versgemalen peper en zeezout. Bak de tonijnbiefstukken aan in de hete grillpan, 1 minuut per kant. Neem ze direct uit de pan. Strooi het sesamzaad op een bord. Druk de stukken tonijn stevig in het sesamzaad, zodat ze er rondom mee bedekt zijn.
Snijd de biefstukken met een scherp glad mes in dunne plakken. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de koude kraan en laat uitlekken. Halveer de tomaatjes of snijd ze in vieren. Halveer en pel de avocado’s, verwijder de pit. Snijd de avocado’s in blokjes. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees langs de pit los. Snijd ook de mango in blokjes. Hussel in een slakom de slablaadjes voorzichtig met de kikkererwten, tomaatjes, avocado en mango.
Serveer de salsa bij de tonijn, druppel er de dressing over.
Bekijk de rest van de sea food-recepten in het augustusnummer van Santé.
Beeld: BeeldigBeeld/StockFood/Great Stock