Zó creëer je een griezelig lekker Halloween-diner
31 oktober 2024
Als je van plan bent een Halloween-feest te organiseren, heb je gerechten nodig die net zo smakelijk zijn als griezelig. Deze griezelige lekkernijen brengen je gasten helemaal in de Halloween-sfeer!
‘Jack o’ lantern‘ paprika’s
Een Halloween-klassieker is natuurlijk een pompoen met een eng gezicht, en deze gevulde ‘Jack o’ lantern‘ paprika’s zijn het ideale gerecht voor een herfstig samenzijn of als stevige maaltijd.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snijd met een mes de bovenkant van de paprika’s schuin af zodat ze er straks stevig op blijven zitten. Verwijder de zaadjes en het vruchtvlees van binnen.
- Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten tot hij zacht is. Voeg het gehakt, zout, peper en knoflook toe en bak tot het vlees gaar is. Giet het vet af en voeg de gekookte rijst en 2 kopjes tomatensaus toe.
- Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal van 22 x 33 cm. Bak 30 minuten in de oven. Prik met een tandenstoker in de bovenkant om te controleren of de paprika’s gaar zijn.
- Voeg tot slot nog een beetje tomatensaus en geraspte mozzarella bovenop de paprika’s. Bak nog 5 minuten tot de kaas gesmolten is.
Lees ook: (Trick or) Treat: Gezonde Halloween snacks
Afgehakte vingers hotdogs
Hier is een snelle snack die perfect past bij Halloween: afgehakte vingers hotdogs! Deze snack is eenvoudig te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn hotdogs, gesneden amandelen en ketchup voor een bloederig effect. De gesneden amandel is om een ‘nagel’ te vormen.
Gevulde mummies van bladerdeeg
Een perfecte snack voor een Halloweenfeest en makkelijk om samen met kinderen te maken, zijn de gevulde mummies van bladerdeeg. Knakworstjes of worstjes gewikkeld in bladerdeeg, zodat het op mummiebandages lijkt. Perfect met een drupje mosterd voor ogen. Je kunt ook kleine eetbare oogjes gebruiken, die vaak te vinden zijn bij de bakspullen in de supermarkt.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van het bladerdeeg.
- Snijd het bladerdeeg in dunne strookjes.
- Wikkel de strookjes rond de knakworstjes zodat het eruitziet als verbanden, maar laat een klein stukje open voor het gezichtje.
- Plaats de mummies op een bakplaat en bak ze totdat het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
- Maak ogen met een druppel mosterd of gebruik kleine eetbare oogjes om het effect compleet te maken.
Klaar voor een avondje vol griezelplezier!
Lees ook: 8 halloweenfilms en -series om te kijken
TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES