Recept: Yoghurtpudding met citroen
28 september 2012
Vaak heb je een schuldgevoel na het eten van een toetje. Het merendeel is vet en zit bomvol met calorieën. Met dit recept hoef je deze gang echter niet meer uit de weg te gaan. Fris, lekker én vetarm typeert dit toetje.
Ingredienten:
• 5 blaadjes gelatine
• 1 citroen
• 2 zakjes vanillesuiker
• 4 eetlepels witte basterdsuiker
• citroenaroma
• 500 gram Griekse yoghurt 0% vet
• 14 lange vingers
• citroenlikeur (Limoncello)
Bereiding:
Laat de blaadjes gelatine in een ruime hoeveelheid koud water weken. Pers alvast de citroen uit.
Meng hierna de yoghurt in een kom samen met de vanillesuiker, de basterdsuiker en een drupppeltje citroenaroma. Klop het geheel door elkaar. Verwarm het geperste citroensap met 1 eetlepel water 30 seconden in de magnetron. Als het uit de magnetron komt, roer er dan meteen de uitgelekte blaadjes gelatine door. Voeg het citroen-gelatine mengsel al roerend bij de yoghurt.
Leg 7 lange vingers in een glazen schaal en besprenkel ze met een beetje citroenlikeur. Verdeel hierover de helft van de citroenyoghurt. Leg hierop de rest van de lange vingers en besprenkel deze ook met een beetje citroenlikeur. Dek het geheel af met de rest van de citroenyoghurt. Laat de pudding 2 uur opstijven in de ijskast. Garneer de pudding met dunne plakjes citroen aan de rand van de schaal. Voor een mooi effect kun je een paar krullen citroenschil over de schaal verdelen.
Ga jij dit recept uitproberen?