Recept voor zoete aardappel gevuld met chili sin carne
13 maart 2019
Zoete aardappel doet het altijd goed. Vul hem met chili sin carne, een topcombinatie.
Ingrediënten voor zoete aardappel met chili sin carne
Voor 4 personen
- 170 g Quorn Vegetarisch Fijngehakt
- 4 zoete aardappels, gewassen
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 ui, in stukjes
- 2 gepelde knoflookteentjes, fijngesneden
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 60 g bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 60 g kievitsbonen, afgespoeld en uitgelekt
- 60 g witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 160 g zure room
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Leg de zoete aardappels op een bakplaat en bak ze 40 minuten in de oven of tot ze zacht zijn.
3. Maak de Quorn Chili con Carne: verhit de olie in een grote hapjespan met antiaanbaklaag en fruit de uien en knoflook 5 minuten. Voeg het Quorn Fijngehakt en de kruiden toe en fruit dit 2-3 minuten. Voeg de tomaten, de rode paprika’s en tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten inkoken op een laag vuur, waarbij je af en toe roert.
4. Roer de bonen erdoor en laat nog 5 minuten doorkoken. Vul elke zoete aardappel met een ruime schep Quorn Vegetarische Chili con Carne en maak af met wat zure room en fijngesneden peterselie.
Ook lekker: Recept voor vega mango fajita
Beeld en recept: Quorn