Recept voor vegetarische burrito’s
6 maart 2018
Vind je het soms lastig om vegetarische recepten te bedenken? Tijdens de Week Zonder Vlees inspireren we je met een aantal recepten.
Ingrediënten
- Burrito’s
- 12-16 tortilla wraps wortel van No Fairytales of gewone wraps
- 4 trostomaten
- 200 gr ijsbergsla
- 1 groene paprika
- 200 gr mais
- 200 gr zwarte bonen
- 4 avocado’s
- Geraspte oude kaas
- Sour cream
- Bosje koriander
- Tortilla chips
Vegetarisch gehakt
- 2 pakjes Fijngehakt Garden Gourmet
- 1 tl komijn poeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 medium rode ui
- 1 teen knoflook
- 4 el tomatenpuree
- Water
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze
1. Snipper de rode ui en pers het teentje knoflook. Los de tomatenpuree op in wat water.
2. Verhit een wok en voeg de olijfolie toe. Fruit hierin de ui en knoflook en voeg daarna het fijngehakt toe. Breng op smaak met cayennepeper, komijn en de tomatenpuree.
3. Snijd de paprika in blokjes en bak indien gewenst kort aan. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijdt in blokjes. Laat de mais en de bonen uitlekken. Snijd de ijsbergsla in reepjes
4. Prak de avocado’s en breng op smaak met wat zout en peper.
5. Plaats de avocado, tomaten, paprika, mais, bonen, ijsbergsla en het vegetarisch gehakt in kommetjes.
6. Verhit de tortilla’s in een koeken pan en serveer samen met de geraspte kaas, sour cream, koriander en tortilla chips.
7. Maak je tortilla zoals jij hem het lekkerst vindt.
Recept en beeld: Culinessa | In samenwerking met Garden Gourmet