Recept voor trifle met vanillemuffin, gebakken appel en vanilleyoghurt
25 november 2017
Een toetje dat eenvoudig te bereiden is, maar toch speciaal genoeg om op tafel te zetten voor bezoek.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 Goudreinet appels
- 10 gram geschaafde amandelen
- een half takje kaneel
- halfvolle vanilleyoghurt
- een vanillemuffin
- 50 ml slagroom
- 1.5 el bruine suiker
- 1 el roomboter
- 1 tl suiker
Aan de slag
- Schil de appels (goudreinet) en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
- Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes appel toe aan de koekenpan, bestrooi met de bruine suiker en de kaneel en bak in 6-9 minuten zacht en bruin. Haal, inclusief bakvocht, uit de pan en bewaar apart.
- Klop ondertussen in een kom de slagroom met de witte suiker lobbig met een mixer. Verhit dezelfde koekenpan en rooster de amandelen, zonder olie, in 2-3 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
- Verdeel de vanilleyoghurt over kommen of glazen. Verkruimel de vanillemuffin erboven en leg de blokjes appel erop. Schenk er het bakvocht van de appel over. Garneer met de slagroom en bestrooi met de amandelen.
Dit is een recept van HelloFresh
Is een maaltijd voor jou niet compleet zonder toetje? Vanaf nu kun je bij je maaltijdbox ook toetjes meebestellen. Elke week kun je kiezen uit twee desserts waarvan één luxe dessert. De kosten per dessert bedragen €4,95 voor twee personen en €8,95 voor vier personen. Voor het luxe dessert betaal je €1 extra. Kijk voor meer informatie of om te bestellen op Hellofresh.nl