Recept voor spelt-dadelcrackers
20 oktober 2016
Met dit recept maak je zelf crackers.
Ingrediënten
Voor 1 bakplaat
Bereidingstijd 20 minuten + 1,5 uur wachttijd
- 6 dadels zonder pit
- 80 g zonnebloempitten
- 40 g pompoenpitten
- 80 g sesamzaad
- 150 g speltvlokken
- 5 el druivenpitolie
- 1 tl chlorellapoeder
- Extra nodig: staafmixer met hakmolen of keukenmachine, bakpapier
Aan de slag
Snijd de dadels grof en doe ze met de pitjes, het sesamzaad en de speltvlokken in de hakmolen of keukenmachine. Hak alles in 30 seconden niet al te fijn. Doe het mengsel in een kom met de chlorella, ½ tl zout, de olie en 200 ml water. Meng goed en laat 30 minuten afgedekt wellen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op heteluchtstand 160°C. Schep de massa in het midden van het vel bakpapier. Leg er een tweede vel op en rol met een deegroller uit tot een gelijkmatige plak. Verwijder het bovenste vel bakpapier weer.
Bak de plak in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven en snijd de plak direct in stukken. Laat de crackers van de bakplaat af afkoelen. Serveer er bijvoorbeeld kwark en tomaten bij.
Eet smakelijk!
Meer recepten met chlorella vind je in het novembernummer van Santé.
Beeld: Beeldigbeeld/Stockfood