Placeholder

Recept voor spaghetti met boerenkoolpesto en chorizo

Maak eens iets anders met boerenkool dan oer-Hollandse stamppot.

Ingrediënten
voor 4 personen
30 min bereidingstijd

  • 200 g chorizo
  • 250 g kerstomaatjes
  • 800 g boerenkool (verse bladeren)
  • 2 tenen knoflook
  • 60 g pijnboompitten
  • 80 g versgeraspte parmezaanse kaas
  • 4 el olijfolie
  • 500 g spaghetti
  • 2 el roomboter
  • extra nodig: keukenmachine, staafmixer, vijzel

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in plakjes. Was en halveer de tomaatjes. Was de boerenkoolbladeren, verwijder stugge stelen en nerven en snijd het blad grof. Pel de knoflook en hak grof. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Maal of stamp de kool met de knoflook, 40 g pijnboompitten, 40 g parmezaan en de olie tot een smeuïge pesto.
  2. Kook de spaghetti in gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen de boter in een hapjespan en bak de chorizo uit met de tomaatjes. Giet de spaghetti af en meng de pasta met een scheut kookwater en de pesto door chorizo en tomaatjes. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel de pasta over warme diepe borden en bestrooi met de resterende pijnboompitten en parmezaan.

Meer recepten met boerenkool vind je in het februarinummer van Santé.

Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood/Julia Hoersch