Pizza van de barbecue

Recept voor pizza met rode linzen van de barbecue

Plantaardig eten is lekker en makkelijk. Pizza van de barbecue: best of two worlds.

Ingrediënten

  • Vers pizzadeeg

Voor de saus

  • 50 gram rode linzen
  • 1 pakje passata
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl oregano
  • zout en peper

Extra toppings

  • 1 kleine courgette, in plakjes
  • 1 handje rucola

Voor de cocktailsaus

  • 4 el plantaardige variatie op yoghurt (van bijvoorbeeld soja)
  • 2 el plantaardige mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1/4 tl cayennepeper

Bereidingswijze voor pizza van de barbecue

1. Begin met de saus door knoflook in een pan te fruiten in een beetje olijfolie. Voeg de passata en tomatenpuree toe en roer de rode linzen er doorheen. Laat het 20 minuten pruttelen. Vergeet niet te roeren.
2. Voeg vervolgens de oregano, zout en peper toe en zet het vuur uit.
3. Rol het pizzadeeg uit, snijd het in stukken of rondjes zo groot als je wil.
4. Knip aluminiumfolie uit in de vorm van jou mini pizza’s (maak ze 2 cm groter), smeer ze in met wat olie en leg het pizzadeeg erop. Schep wat van de rode saus op het deeg en beleg met wat plakjes courgette.
5. Leg de pizza’s op de barbecue voor 15 minuten en sluit de deksel.
6. Maak ondertussen de cocktailsaus door alle ingrediënten te mixen in een kom.
7. Serveer de pizza’s met wat rucola en de plantaardige cocktailsaus.

Plantaardig barbecueën met pizza, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.

Recept en beeld: Zokanhetook.nu

Gerelateerde artikelen