Recept voor ingemaakte uien
17 september 2024
Deze ingemaakte uien van De keuken van Hartwood zijn lekker om gerechten op smaak te brengen. En verrassend makkelijk om te maken.
Voor de witte uien
- 1 witte ui, met een scherp mes in dunne ringen gesneden
- 250 ml witte azijn
- 1 el suiker 1 tl zout
Voor de rode uien
- 1 rode ui, met een scherp mes in dunne ringen gesneden
- 250 ml witte azijn
- 4 el versgeperst limoensap (van 2-3 limoenen)
- 50 g suiker
- 1 el zout
Aan de slag
Doe de uienringen in een weckpot van een halve liter, meng de pekeloplossing en giet deze erbij. Zet de pot minstens vier uur of een nacht in de koelkast, opdat de smaken zich kunnen ontwikkelen, maar indien nodig kun je ze eerder gebruiken. Je kunt tafelzuur een week in de koelkast bewaren.
Je kunt de uien onder andere gebruiken in dit recept voor ceviche.
Leestip
Beeld: GettyImages, tekst Santé