Placeholder

Recept voor gevulde pasta uit de oven

Pasta vullen is misschien een klusje, maar het is het waard.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 75 minuten
Recept voor 4 personen

Ingrediënten

Aan de slag

 

  1. Verwarm de Bak & Braad Olijfolie in een grote bakpan en rul hierin het gehakt tot het begint te kleuren. Snijd de ui, knoflook, bospeen en bleekselderij in kleine blokjes en voeg deze groenten samen met een laurierblaadje toe aan het gehakt. Bak tot de groenten glazig beginnen te worden en voeg dan de Salsa della Mamma toe. Laat alles minimaal een uur zachtjes pruttelen.
  2. Kook intussen in de Paccheri Rigati in 13 minuten al dente. in een pan met ruim water en zout. Spoel de pasta na het koken met koud water af.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de spinazie in kleine stukken en meng het door de pastasaus. Verwarm de saus nog even goed door op een laag vuur en breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Vul de pastacilinders een voor een met de pastasaus en zet ze rechtop tegen elkaar aan in een ovenschaal. Verdeel eventueel resterende saus bovenop en strooi dan geraspte Parmezaanse kaas over de schaal. Bak de pastaschaal in ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven gaar.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: Oil & Vinegar