Placeholder

Recept voor Balinese kipgehaktspiesjes met komkommer-papajasalade

Ga je barbecueën? Leg eens iets anders dan anders op de barbecue.

Recept voor Balinese kipgehaktspiesjes met komkommer-papajasalade
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur marineren

  • 2-3 cm gemberwortel
  • 1 teen knoflook
  • 150 g vers kokosvruchtvlees
  • 1-2 tl Thaise rode currypasta
  • 500 g kipgehakt
  • 1-2 tl bruine basterdsuiker
  • 1 papaja
  • 1 komkommer
  • 50 g pinda’s
  • 1 handvol Thaise basilicum
  • 2-3 el Thaise vissaus
  • sap van 1 limoen
  • 6 stengels citroengras (sereh)
  • (kokos)olie

Aan de slag

  1. Schil de gember, pel de knoflook en hak beide zeer fijn. Rasp de kokos. Meng alles met de currypasta en het kipgehakt. Breng op smaak met zout en een beetje bruine suiker. Laat afgedekt in de koelkast minstens 1 uur op smaak komen.
  2. Schil en halveer intussen de papaja, schraap de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Schil de komkommer, halveer in de lengte en schraap de pitjes eruit met een theelepel. Snijd de komkommer in 6-7 stukken en snijd of schaaf die in dunne plakjes. Hak de pinda’s grof (of plet ze in een vijzel). Pluk de basilicumblaadjes los. Maak in een slakom een dressing van de vissaus, het limoensap, 1 theelepel bruine suiker en wat zout. Schep papaja, komkommer, pinda’s en basilicum erdoor en serveer de salade bij de spiesjes.
  3. Snijd de citroenstengels in de lengte doormidden. Verdeel het kipgehakt in 12 porties, vorm er balletjes van en knijp die tot ovale worstjes rond de citroenstengels. Vet dun in met olie en rooster de spiesjes boven een matig hete barbecue in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.

Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer barbecuerecepten? Je vindt ze in het augustusnummer van Santé.

Recept en beeld: Beeldig beeld/Stockfood