Placeholder

Recept voor aspergelinten met kruidendip

Asperges kunnen ook prima bij de borrel. Met dit recept bijvoorbeeld.

Ingrediënten
Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

  • 8 groene asperges
  • 8 witte asperges
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 el boter
  • 2 el gemengde zaden en pitten (bijv. lijnzaad, boekweit en gehakte pompoenpitten)
  • 1 handvol kervel
  • ½ handvol tuinkruiden (bijvoorbeeld peterselie en dragon)
  • 200 g yoghurt
  • citroensap

Bereiding
Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Schaaf of trek met een dunschiller dunne linten van de asperges. Snijd de korst van het brood en snijd het in kleine dobbelsteentjes. Verhit de boter in een pan en rooster hierin het brood met de pitten goudbruin. Schud op een bord en laat afkoelen. Pluk de blaadjes kervel los. Hak de helft met de tuinkruiden fijn. Roer in een kom de yoghurt los met het citroensap. Roer de fijngehakte kruiden erdoor en breng de dip op smaak met zout en peper. Verdeel de aspergelinten over vier borden. Bestrooi met de broodcroutons, het zadenmengsel en de kervelblaadjes. Serveer de dip er in vier kleine kommetjes bij.

Eet smakelijk!

Meer recepten met asperges? Je vindt ze in het meinummer van Santé.

Recept en beeld: BeeldigBeeld/StockFood