Recept: vegan vanillepudding zonder pakjes en zakjes
20 mei 2024
Deze pudding maak je supersnel met slechts een paar ingrediënten. Hij bevat in vergelijking met veel andere puddingen weinig vet. En nog belangrijker: hij is heerlijk en comforting.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
- 200 g suiker
- 3 el maïzena
- 1/8 tl zout
- 500 ml sojamelk
- 1 tl vanille-extract
- rood fruit voor de garnering
Lees ook: Dit Surinaamse Bojo dessert recept is om van te smullen
Zo maak je het
- Meng in een grote pan de suiker, maïzena en het zout.
- Meng geleidelijk de sojamelk erdoor, blijf roeren om klonters te voorkomen. Kook het mengsel op laag vuur tot het ingedikt is, blijf voortdurend roeren. Laat nog 2-3 minuten koken en roer af en toe.
- Haal de pudding van het vuur en voeg de vanille toe. Laat 10 minuten afkoelen en roer af en toe.
- Giet de pudding in een grote serveerschaal of in kleine eenpersoons schaaltjes en laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer vlak voor het serveren met rood fruit.
Bron: Santé juni 2019, tekst: Annemiek de Gier