Avocadolimoenmousse

Recept uit Hét blenderboek: avocadolimoenmousse

In Hét blenderboek van Nora French vind je de lekkerste gerechten die je met de blender kunt maken, ook toetjes. Zoals deze avocadolimoenmousse!

Wat dit toetje speciaal maakt is de frisse smaak van de mousse met de crunchy bite van de crumble. De mousse heeft een lekkere romige structuur door de avocado en kokosolie. De limoen en ahornsiroop in dit recept uit het boek Hét blenderboek, zorgen voor een mooie zoet-zure smaakbalans.

Ingrediënten

Voor 6 glazen

  • 3 rijpe avocado’s
  • Sap van 4 limoenen & 2 tl rasp
  • 75 ml kokosolie (gesmolten)
  • 100 ml ahornsiroop

Topping

  • 100 g pecannoten
  • 25 g kokosrasp
  • 50 g honing
  • 100 g frambozen

Keukenhulpjes die je nodig hebt

  • Rasp,
  • bakplaat,
  • bakpapier

Bereiding

Snijd de avocado in stukjes. Doe de avocado, limoensap en -rasp, kokosolie en ahornsiroop in de blender en mix 1 minuut op een middelhoge stand tot een egale mousse. Proef of je de mousse zoet-zuur genoeg vindt, voeg eventueel extra ahornsiroop of limoenrasp toe. Schep de mousse in de glazen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de pecannoten grof, meng in een kom met de kokosrasp en honing. Verdeel over de bakplaat en rooster gedurende 10 minuten in de oven. Laat afkoelen en breek in stukjes. Garneer de mousse met de krokante pecannoten en frambozen.

Huishoudbeurs

Hét Blenderboek 2d
Hét Blenderboek 2d

Wil je Nora French in actie zien? Dat kan. Tijdens de Huishoudbeurs in RAI Amsterdam van 22 februari tot 1 maart staat ze bij de Santé-stand om heerlijke blenderrecepten te maken.

Recept en beeld: Hét blenderboek

Gerelateerde artikelen