quinoa

Recept: quinoa-brocollikoekjes

Quinoa is niet alleen gezond, maar ook veelzijdig. Quinoakoekje bij het eten, anyone? Hier een heerlijk recept van quinoa-brocollikoekjes.

Bijgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 1 uur, wachttijd 3 uur.

Ingrediënten

  • 200 g kruimige aardappels
  • 150 g broccoli
  • 80 g bacon of spek
  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 100 ml koude groentebouillon
  • 200 g quinoa
  • 1 kleine hand tijm
  • 40 g vers­geraspte Parmezaanse kaas
  • (vers)geraspte nootmuskaat
  • 30 ml (raapzaad)olie.

Extra nodig:

  • pureestamper
  • spuitzak
  • siliconen ­bakvorm voor tartelettes of muffins

Lees ook:Broertje van quinoa: canihua

Bereiding

  • Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze de laatste 5 minuten mee met de aardappels.
  • Snijd intussen de bacon in piepkleine blokjes. Smelt de boter in een pan en bak de bacon uit. Strooi de bloem erover en bak even mee om de bloem te garen. Voeg de koude bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de quinoa toe, laat weer aan de kook komen en draai het vuur dan uit. Laat de quinoa in de afgedekte pan nog 20 minuten wellen.
  • Ris intussen de tijmblaadjes van de takjes.
  • Giet de gare aardappels en broccoli af en laat uitlekken. Stamp de groenten fijn en roer de puree samen met de parmezaan door het quinoa-spekmengsel. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Roer de tijm erdoor.
  • Schep alles in een spuitzak (zonder spuitmond) en vul de holtes van de bakvorm met het quinoa­mengsel. Spuit muffinholtes tot maximaal een derde vol. Zet afgedekt nog 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Druk de quinoakoekjes boven de pan voorzichtig uit de siliconenvorm en bak ze aan beide kanten goudbruin.

Tip van de redactie

Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Gerelateerde artikelen