Recept: plantaardige gado gado bowl
21 november 2022
Ben jij ook zo dol op gado gado? Dit recept is helemaal plantaardig. Geniet van de stukjes gekruide tempé, sperziebonen en pindasaus. Vervang de rijst door bloemkoolrijst voor extra groente op je bord. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1/2 bloemkool, geraspt, of 400 gram bloemkoolrijst
- 1 theelepel kerrie
- 150 gram tempé
- 2 eetlepels ketjap manis
- 200 gram spitskool, in reepjes
- 200 gram sperziebonen, gedopt en gehalveerd
- 1/4 komkommer, in plakjes
- arachideolie om in te bakken
- 2 partjes limoen
- 100 gram emping
- 2 eetlepels seroendeng
- zout en peper naar smaak
Lees ook: ‘Recept: vegan maaltijdsalade met penne en avocado‘
Voor de pindasaus
- 75 gram pindakaas
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 eetlepel verse gember, geraspt
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal
Bereidingswijze
- Kook de sperziebonen met wat zout in zo’n 7 minuten gaar. Kook de spitskool in de laatste twee minuten mee.
- Snijd de tempé in blokjes van 1,5 tot 2 centimeter.
- Verhit wat arachideolie in een pan en bak de tempé in 8-10 minuten krokant. Voeg de ketjap manis toe en bak nog twee minuten.
- Maak ondertussen de pindasaus door alle ingrediënten, behalve de ketjap en de sambal, toe te voegen aan een pan. Zet het vuur op middelhoog en blijf roeren tot de saus indikt, maar breng het niet aan de kook. Roer als laatste de ketjap en sambal door de pindasaus.
- Verhit opnieuw wat olie in de koekenpan en voeg de bloemkoolrijst met een snuf zout en een theelepel kerrie toe. Schep zo’n twee minuten om op middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe, zet een deksel op de pan en laat de bloemkoolrijst nog 3 minuten stomen.
- Verdeel bloemkoolrijst over twee kommen en serveer met de spitskool, sperziebonen, komkommer, tempé, pindasaus, limoenpartjes, emping en seroendeng.
Een heerlijke plantaardige gado gado bowl met tempé, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.