Recept: pizza met roomkaas en bloemen
25 augustus 2019
Eetbare bloemen geven een zoete, frisse of juist kruidige touch aan je gerecht. Zoals bij dit recept van pizza met roomkaas en bloemen.
Bereidingstijd: 35 minuten, wachttijd 1,5 uur
Ingrediënten voor 4 personen
- ½ blokje verse gist (van 21 g)
- mespunt suiker
- 400 g bloem + wat extra
- 1 tl zout
- 400 g verse roomkaas naturel
- 100 g zure room
- 2 eierdooiers
- 125 g geraspte Parmezaanse kaas
- handvol verse wilde
kruiden (pimpernel, rucola, postelein, hysop) - handvol eetbare bloemen (viooltjes, komkommerkruid, Oost-Indische kers).
- Extra nodig: bakplaten met bakpapier
Bereiding
- Verbrokkel de gist boven een beslagkom en roer glad met de suiker en
200 ml lauwwarm water. Voeg bloem, 4 eetlepels olijfolie en het zout toe, en kneed met de hand tot een soepel deeg. Vorm er een bol van en laat afgedekt in de kom op een warme plaats 1 uur rijzen. - Verwarm de oven met de bakplaten erin voor op 240°C.
- Roer de helft van de roomkaas los met de zure room, de eidooiers en de helft van de parmezaan. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel het deeg in 4 stukken, vorm er ballen van en rol ze op een bebloemd werkvlak uit tot pizzabodems van 22 cm doorsnede. Leg ze op een stuk bakpapier. Bestrijk het deeg met het roomkaasmengsel.
- Bak de pizza’s op de hete bakplaten in 10-15 minuten gaar en goudbruin in de heteluchtoven.
- Haal ze uit de oven en bestrooi met de rest van de parmezaan. Verdeel de resterende roomkaas erover en garneer met de verse kruiden en bloemen.
Meer recepten met bloemen vind je in het augustus-nummer van Santé dat nu in de winkel ligt.