Recept: pizza bianca met peer en honing
8 juli 2020
Was je eigenlijk van plan om naar Italië op vakantie te gaan, maar blijf je toch liever thuis? Haal Italië in huis met deze heerlijke pizza bianca met peer, mozarella en honing.
Je waant je meteen in Italiaanse sferen. De Pulled Oats geven een lekkere stevige bite aan de pizza. Buon appetito!
Ingrediënten
Voor 4 personen
Deeg
- 25 g verse gist
- 200 ml water
- 3 el olie
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- Ongeveer 5 dl tarwe- of pizzameel
Topping
- 1 pak Pulled Oats® Naturel
- 2 dl crème fraîche
- 3-4 peren
- 2-3 mozzarellabollen
- Verse rozemarijn
- Honing of agavesiroop
- Zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 250 °C.
- Verkruimel de gist in een kom met lauwwarm water en roer totdat de gist is opgelost. Voeg geleidelijk zout, suiker en meel toe. Kneed het deeg tot het zacht en elastisch is. Voeg de olie toe. Bedek het deeg met een natte doek en zet 30-60 minuten apart om te laten rijzen.
- Was de peren en snijd in dunne plakken. Bestuif je werkvlak met een beetje meel zodat het pizzadeeg er niet aan vast gaat plakken. Maak een dunne pizzabodem met een deegroller.
- Smeer de crème fraîche uit over het midden van het deeg. Beleg de pizza gelijkmatig met de plakjes peer, Pulled Oats en plakjes mozzarella. Besprenkel met honing, rozemarijn en zwarte peper. Bak de pizza 10 minuten in de oven, of totdat de korst goudbruin kleurt.
Tip: bak een knapperige pizza door eerst een lege bakplaat in de oven te verwarmen. Bak daarna de pizzabodem 5 minuten in de oven voordat je hem belegt.
Recept en beeld: Gold & Green