Recept: oesters met Tabasco
29 november 2013
Geef de oesters smaak met heerlijke tabasco pepersaus. Je hebt maar een paar druppels nodig voor veel extra pit.
Ingrediënten voor 12 oesters
– 12 oesters in schelp
– IJsblokjes, gemalen
– Rode TABASCO®
– Partjes citroen
Bereiding
Was de oesters onder koud stromend water om vuil en zand te verwijderen. Leg de oesters een uur in het ijs, zodat ze voor het openen goed gekoeld zijn.
Gebruik een dikke ovenwant of dubbelgevouwen theedoek om de oester vast te houden en uw handen te beschermen. Houd de oester met 1 hand vast, met het scharnier naar u toe, en steek het oestermes in het scharnier tussen de twee helften van de schelp. Wrik het mes voorzichtig naar binnen en maak korte draaibewegingen. Als u merkt dat de punt van het mes naar binnen schiet, kunt u het mes draaien om de oester open te wrikken. Snij met het mes de sluitspier los.
Voor het serveren
Gebruik een mes om de oester los te snijden van de schelp, zonder daarbij te veel vocht te verliezen. Gooi het bovenste gedeelte van de schelp weg. Plaats de geopende oester op een bedje van ijs. Besprenkel elke oester met een paar druppels TABASCO® en serveer er partjes citroen bij.
Tabasco red 57ml, adviesprijs € 2,59 is verkrijgbaar bij de supermarkt.