Recept voor mango-ijsjes met koekjesvulling
19 augustus 2016
Lekker fris als tussendoortje of een zomerse afsluiter van je avondeten. Van deze homemade ijsjes word je instant vrolijk.
Ingrediënten
voor 8 stuks
Bereidingstijd 1 uur + 6 uur vriestijd
- 500 g mango’s
- 200 ml multivitaminensap
- 1-2 el vers geperst citroensap
- 2 el fijne kristalsuiker
Voor de vulling
- 4 eierdooiers
- 1 el fijne kristalsuiker
- 1 tl vanillesuiker 200 ml slagroom
- 2-3 chocoladekoekjes
extra nodig
- 8 ijsvormpjes of bekertjes van ± 100 ml inhoud
- ijsstokjes
Aan de slag
Schil en snijd de mango en pureer samen met het multivitaminensap, het citroensap en de suiker. Vul de ijsvormpjes voor driekwart met mangopuree (bewaar de rest in de koelkast) en zet 2 uur in de vriezer. Klop voor de vulling met een garde de eierdooiers met alle suiker au bain marie tot een dikschuimige massa. Zet de pan dan in een bak koud water en laat het mengsel afkoelen terwijl je blijft roeren. Sla de slagroom stijf en spatel hem door het eiermengsel. Verbrokkel de koekjes en schep ze erdoor. Haal de ijsvormpjes uit de vriezer en maak met een theelepel kleine holtes midden in het ijs. Roer het uitgeschepte ijs door de rest van het mango-ijs. Verdeel de koekjesvulling over de gaten en bedek met een laagje mango-ijs. Laat nog minstens 4 uur bevriezen (zet na een uur de stokjes in de ijsjes).
Bekijk alle ijsrecepten in het septembernummer van Santé.
Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood/Walter Cimbal