Lasagnesoep
11 mei 2023
Zoek jij een makkelijkere en snellere manier om lasagne te maken? Probeer dan deze lasagnesoep! De lasagnebladen worden namelijk zacht tijdens het koken. Je kunt enorm variëren met de groenten en gebruik maken van vegan gehakt of bijvoorbeeld bonen. En… je hebt maar één pan nodig.
Dit recept is voor 4 tot 6 porties.
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Tools
grote pan
Ingrediënten
1 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngesneden
400 g vegan rul gehakt
2 grote wortels, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, in boogjes
1 rode paprika, in blokjes
½ courgette, in blokjes
1 el gedroogde oregano
1 el gedroogde tijm
1 el paprikapoeder
2 el tomatenpuree
2 blikken van 400 g tomatenblokjes
500 ml groentebouillon
200 g volkorenlasagnebladen, in kleine stukken van circa 3 × 3 cm
peper en zout
Ter garnering
pijnboompitten
verse basilicum
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook even aan.
- Voeg het vegan rul gehakt toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de wortel, bleekselderij, rode paprika en courgette toe en roer alles goed door elkaar. Voeg ook meteen de oregano, tijm en het paprikapoeder toe en bak het samen 5 tot 7 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe als de groenten zacht zijn. Bak het even mee. Zet het vuur iets lager zodat de groenten niet aanbakken.
- Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en doe de gebroken volkorenlasagnebladen erbij. Kook de soep 15 tot 17 minuten op laag vuur tot de groenten en lasagnebladen zacht zijn. Roer regelmatig door.
- Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de lasagnesoep in een kom en garneer met pijnboompitten en/of verse basilicum.
Inspiratie nodig voor gezond tussendoortje en vegan eten? Every Day Vegan van Lenna Omrani (Kosmos Uitgevers, ISBN: 9789021581309).