kaasfondue

Zo maak je de beste kaasfondue

Met welke kaas maak je een kaasfondue? Hoe maak je een kaasfondue? Wat doop je in de kaasfondue? Bekijk ons recept voor de beste kaasfondue.

Recept voor een simpele kaasfondue
Een kaasfondue kun je op verschillende manieren maken, met verschillende soorten kaas en verschillende toevoegingen. Hieronder een klassiek recept met Emmentaler en Gruyère.

Ingrediënten
– 1 teentje knoflook, gehalveerd
– 250 ml droge witte wijn
– 300 g Emmentaler, geraspt
– 300 g Gruyère, geraspt
– ½ eetlepel aardappelzetmeel of maïzena
– Optioneel: een snufje nootmuskaat en 1 el kirsch

Stappenplan
1. Smeer je pan van tevoren in met knoflook. Daardoor smelt de kaas beter en het geeft alvast een subtiele smaak aan je fondue.
2. Breng de wijn en het citroensap aan de kook.
3. Zet het vuur lager voeg de kazen toe en blijf roeren tot ze gesmolten zijn.
4. Meng de Maïzena met een eetlepel water (of Kirsch als je dat gebruikt). Voeg het aan je mengsel toe en roer tot het egaal is.

Experimenteer
Je kunt de kaasfondue ‘spannender’ maken door truffel of kruiden toe te voegen. Ook met de ingrediënten die je in de kaas doopt kun je inspireren. Stukjes stokbrood zijn natuurlijk altijd goed in combinatie met je kaasfondue, maar ook groenten, aardappel, tortillachips en ananas zijn heerlijk om in de kaas te dopen.

Tip van de redactie

BESTEL HIER

Beeld: GettyImages, tekst Santé

Tip van de redactie

Boska Bianco fondueset

Boska Fondueset Ad
Shop