Placeholder

Recept: Japanse radijssalade met rauwe vis

Met salades kun je eindeloos variëren. Wat dacht je van een heerlijke Japanse radijssalade met rauwe vis?

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten
• Sap van 1 limoen
• 4 el rijstazijn
• 5 el mirin (rijstwijn)
• 2 el sojasaus
• 1 el chiliolie
• 250 g radijsjes, met loof
• 2 lente-uitjes
• 400 g botervisfilet of andere stevige witvis

Aan de slag
Roer een dressing van het limoensap met de rijstazijn, mirin, sojasaus en chiliolie.

Maak de radijsjes schoon, pluk het loof ervanaf en snijd fijn, en halveer de radijsjes of snijd ze in dunne plakken. Snijd de lente-ui in 4-5 cm lange reepjes. Dep de vis droog en snijd in dunne plakken.

Verdeel de vis met de radijs, lente-ui en het loof over de borden. Druppel de dressing erover en serveer direct.

Eet smakelijk!

Tekst: Loes van de Mosselaar | Recept en beeld: www.stockfood.nl