Recept: Griekse filodeeg pakketjes
14 augustus 2020
Met deze Griekse filodeeg pakketjes kun je de Griekse zon proeven, ook al doe je aan een staycation. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1 pak filodeeg met amandelen
- 100 g boter
Vulling
- 1 pak Pulled Oats® Tomaat
- 200 g cherrytomaten
- 2/3 bosje verse tijm
Saus
- 1 pak volle yoghurt
- 1 el citroensap
- 1 tl Dijon mosterd
- 50 g feta
Lees ook: ‘Grieks genieten: mezzes‘
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Meet de ingrediënten voor de saus af en doe in een kom. Verkruimel de feta, doe bij de saus en meng het geheel. Laat een tijdje rusten om de smaken in te laten trekken.
- Smelt de boter in een kleine steelpan. Snijd het filodeeg in vierkantjes van 10 bij 10 cm. Besmeer de bovenste laag in met boter en leg een ander vierkantje daar bovenop. Vul met een lepel Pulled Oats, een halve cherrytomaat en tijm. Vouw de hoeken naar boven om de vulling volledig in te pakken. Smeer de pakketjes in met boter en bak 15 minuten in de oven. Serveer met de saus.
Recept en beeld: Gold&Green