Bananenbrood
15 mei 2021
Een lekker en gezond recept voor bananenbrood
Voor dit bananenbrood het je rijpe bananen nodig
Lees ook: ‘6 tips om bananen langer te bewaren‘
Geen rijpe bananen in huis?
Geen nood, je kunt het rijpingsproces een handje helpen met behulp van een oven. Leg de bananen voor 30 minuten in de oven op 150 graden Celsius. Na de 30 minuten zijn je bananen heerlijk zacht van binnen.
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gram amandelmeel
- 55 gram kokosmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel vanille-extract
- 2 eetlepels kokosolie
- Mespuntje zout
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakeblik in met klein beetje kokosolie.
- Meng de bananen, de kokosolie, de honing, het vanille-extract en de eieren in een kom tot een mengsel. Voeg het amandelmeel, het kokosmeel, het bakpoeder, het mespuntje zout en de kaneel toe aan het mengsel en roer door tot alle ingrediënten volledig zijn opgenomen. Giet het mengsel, dat best een beetje dik mag zijn, in het ingevette cakeblik.
- Bak in 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar in de oven. Controleer de gaarheid van het brood door een satéprikker in te steken. Als deze er schoon en droog uitkomt is het brood goed.
- Laat het brood 10 minuten in het cakeblik afkoelen. Haal het brood na 10 minuten uit de vorm en laat nog eens 30 minuten helemaal afkoelen.
Eet smakelijk!
tekst: Rimke Egtberts
Tip van de redactie
Philips luchtreiniger