Recept voor spaghetti Carbonara
4 mei 2017
Spaghetti Carbonara met room is lekker makkelijk, maar het is niet het authentieke Italiaanse recept. Het echte recept is op basis van eieren.
De truc is de eieren en de kaas onder goed roeren te laten samensmelten tot een saus die van zichzelf smeuïg genoeg is. Het ei mag niet stollen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g spaghetti della mamma
- 100 g pancetta of gerookt ontbijtspek
- 2 tenen knoflook (of 2 tl gehakte knoflook)
- 100 g pecorino-kaas
- 3 eieren
- 8 eetlepels knoflookolijfolie
- Zout
- Zwarte peper
Bereiding
Snijd de pancetta in kleine stukjes, snipper de knoflook en voeg beide samen.
Rasp de kaas en meng met de eieren. Kook de Spaghetti della Mamma volgens de
verpakkingsinstructies. Schep de pasta samen met wat aanhangend vocht bij het speken-
knoflookmengsel en breng het aan de kook met Knoflookolijfolie en zwarte peper. Haal
de pan van het vuur en laat hem iets afkoelen, voeg nu het pecorino-en-eiermengsel toe
onder constant roeren. Breng eventueel op smaak met zout. Plaats in een schaal of op
een bord en serveer direct.
Dit is een recept van Oil & Vinegar, autoriteit als het gaat om olijfolie en azijn. Kijk voor meer informatie op de website van Oil & Vinegar.
Recept en Beeld: Oil & Vinegar