Recept: 4x wintersmoothies
2 december 2019
Het wordt kouder dus het is tijd om de winterrecepten weer naar boven te halen. Deze smoothies zijn perfect voor de winter. Deze smoothies zijn niet alleen lekker, maar geven je weerstand ook een boost.
De recepten zijn voor 4 personen
Granaatappel-vijgensmoothie
Bereidingstijd 10 minuten
Ingrediënten:
- 1 grote banaan
- 4 verse vijgen
- Pitjes van ½ granaatappel
- 400 ml volle melk
- 1 mespunt gemalen kaneel
- 250 ml granaatappelsap
- 150 g vanilleyoghurt
- 250 g crushed ijs
Bereiding: pel de banaan en snijd in stukken. Was de vijgen, dep ze droog en halveer ze. Doe alle ingrediënten behalve het ijs in de blender of keukenmachine. Voeg dan het ijs toe. Mix en schenk in 4 glazen. Serveer direct.
Lees ook: ” 10 ingrediënten die niet in je smoothie mogen ontbreken”
Duindoorn-wortel-gembersmoothie
Bereidingstijd 10 minuten
Ingrediënten:
- 2 sinaasappels
- 2 wortels
- 2 kleine bananen
- 2 tl gekonfijte gember
- 2 el honing
- 250 ml duindoornsap
- 250 ml wortelsap
- 500 g crushed ijs.
Bereiding: snijd de schil van de sinaasappels er zo dik af dat al het wit is verdwenen. Snijd de sinaasappels dan in plakken. Schil de wortels dun en rasp ze. Pel de bananen en snijd ze in stukken. Hak de gember grof. Doe alle gesneden ingrediënten met de honing en het duindoorn- en wortelsap in de blender of keukenmachine. Mix alles glad. Voeg het ijs toe en mix nogmaals goed. Schenk in 4 glazen en serveer direct.
Warme chocolade-havermelksmoothie
Bereidingstijd 15 minuten + wachttijd 10 minuten
Ingrediënten:
- 600 ml volle melk
- 1 kaneelstokje
- 2-3 kardemompeulen
- ¼ tl gemalen chilipeper
- 175 g pure chocolade (minstens 70% cacao)
- 2 el bruine basterdsuiker
60 g havervlokken.
Bereiding: breng in een steelpan de melk met de kaneel, kardemom en chilipeper aan de kook. Draai het vuur dan meteen laag en laat de melk nog 10 minuten trekken. Verwijder de kaneel en kardemom. Hak de chocolade grof en roer door de warme melk tot die helemaal is gesmolten en opgenomen. Doe de suiker en havervlokken in een blender of keukenmachine. Schenk de warme chocolademelk erbij en mix met de blender. Schenk in 4 theeglazen en serveer direct.
Sinaasappel-kokossmoothie
Bereidingstijd 10 minuten
Ingrediënten:
- 2 sinaasappels
- 3 el kokosbloesemsuiker
- 300 ml kokosmelk
- 300 ml volle melk
- 1 tl-kurkuma, versgeraspt
- 1 mespunt gemalen kaneel
- 400 g crushed ijs.
Bereiding: snijd de schil van de sinaasappels zo dik eraf dat al het wit is verdwenen. Snijd de sinaasappels in plakken. Doe alle ingrediënten behalve het ijs in de blender of keukenmachine en mix. Voeg het ijs daarna toe en mix nogmaals. Schenk in 4 glazen. Strooi er nog wat extra kaneel- of kurkumapoeder over en serveer direct.
Bron: Santé januari 2019