Proberen: een pizzabodem van bloemkool
28 juni 2014
Een pizza bakken zonder pizzadeeg? Maak de bodem van bloemkool. Leuk om dit weekend ui te proberen.
Wist je dat… Bloemkool bevat veel vitamine C en het stofje glucorafanine, dat ontstekingen kan tegengaan.
Zo maak je een pizzabodem van bloemkool
– Maal bloemkoolroosjes van één bloemkool in een keukenmachine fijn totdat je kruimels (bloemkoolrijst) overhoudt. Eenderde van een bloemkool is genoeg voor één grote pizzabodem.
– Meng hier 80 gram amandelbloem, drie eieren en 1 lepel oregano doorheen. Natuurlijk kun je naar smaak kiezen voor andere kruiden.
– Bak het mengsel 25 minuten op een bakplaat in de oven op 200 graden tot een knapperige bodem.
– Beleg de bodem met ingrediënten als tomatensaus, spinazie, courgette, paprika en basilicum en bak de pizza nog 10 tot 15 minuten af.
Bron: Archief | Beeld: Shutterstock