Maak zelf popsicles met Strawberry & Spirulina
29 april 2017
Een frisse popsicle ziet er prachtig uit en is makkelijk zelf te maken. Blend, giet, vries en klaar ben je.
Kies voor de ingrediënten die jij lekker vindt. Blend ze en giet ze in een ijsvorm. Combineer popsicles met een andere trend: zeewier. In het boek Groente uit Zee van Lisette Kreischer vind je bijvoorbeeld een recept voor popsicles met spirulina en aarbeien.
Ingrediënten
- 350 ml kokosmelk
- 1 banaan, gepeld en in stukken gesneden
- 1 flinke tl spirulina
- 50 ml rijststroop
- 150 g aardbeien, gewassen en ontkroond
- mespuntje vanillepoeder
Bereidingswijze
Blend de kokosmelk met banaan, spirulina en rijststroop tot een gladde massa. Doe dit mengsel in een kom. Blend vervolgens de aardbeien met het vanillepoeder tot een gladde rode saus. Verdeel eerst het kokos/banaanmengsel over ongeveer 6 (siliconen)ijsvormpjes. Swirl hier vervolgens de aardbeiensaus doorheen. Vries minimaal 6 uur in.
Eet smakelijk!
Meer informatie
Het boek Groente uit zee is voor €24,99 te bestellen bij AKO. Meer foodtrends vind je in het meinummer van Santé.
Fotografie: Lisette Kreischer | Styling: Roos Rutjes