Placeholder

Libanese fattoush met filetreepjes

Smaakvolle Libanese salade met vegetarisch filetreepjes.

Ingrediënten voor fattoush salade

Voor 4 personen

Voor de salade

  • 1 pakje Quorn Filetreepjes
  • 1 groot pitabrood, in hapklare stukken gescheurd
  • 200 g bevroren tuinbonen, ontdooid en zonder velletjes
  • 100 g rode kool, in stukjes gesneden
  • ½ komkommer, in blokjes gesneden
  • 12 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 80 g waterkers
  • 100 g feta, verkruimeld

Voor de dressing

  • 2 theelepels komijnzaad, droog gebakken in een koekenpan
  • 1 handje pepermuntblaadjes, grof gesneden
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • ½ theelepel suiker
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • zout en zwarte peper

Bereidingswijze voor de fattoush

1. Verwarm de over voor op 190 °C. Bak het pitabrood 8 minuten op een bakplaat tot het knapperig is. Neem het brood uit de oven en laat het afkoelen.
2. Meng de Quorn Filetreepjes, tuinbonen, rode kool, komkommer en kerstomaatjes in een grote kom.
3. Warm een kleine koekenpan op matig vuur op en bak het komijnzaad ongeveer 30 seconden voor de dressing. Maal het vervolgens fijn met een vijzel. Doe het fijngemalen komijnzaad en de overige ingrediënten voor de dressing in een klein potje met deksel en schud dit ongeveer 30 seconden om de ingrediënten goed te mengen. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Strooi de dressing over de salade en meng de salade.
4. Doe de waterkers op een bord, schep de salade er bovenop en strooi de verkruimelde feta en pitabroodcroutons over de salade.

Tekst en beeld: Quorn

Gerelateerde artikelen